اسمارت فون Lumia 520، جدید ترین محصول نوکیا می باشد که در نمایشگاه MWC 2013 رسما معرفی شد. این گوشی میان رده در کنار چند محصول دیگر عرضه شده و مقرون به صرفه می باشد. سیستم عامل به روز ویندوز فون 8.0 برای آن مورد استفاده قرار گرفته و با توجه به امکانات در خور توجه دیگرش، می تواند به فروش خوبی دست یابد.
مشابه دیگر دستگاه های اخیر نوکیا، لومیا 520 نیز در رنگ های متنوعی عرضه شده است. ظاهر آن مشابه دیگر گوشی های سری لومیا بوده و از همان پلاستیک صاف و صیقلی در قاب پشتیش بهره می برد. این قاب در رنگ های ساده ی مشکی و سفید در دسترس بوده و جهت تعویض آن، رنگ هایی جذابی چون زرد، آبی و قرمز موجود است. تمامی این مدل ها از ظاهری زیبا برخوردار بوده و از طراحی مستطیلی شکل و البته با لبه های انحنا داری بهره می برند. وزن این گوشی 124 گرم بوده و با توجه به ابعادش، به خوبی کاربر را در استفاده های طولانی مدت همراهی می کند.
یک صفحه نمایش 4 اینچی با حاشیه نسبتا کم، حدود 59 درصد فضای جلویی گوشی Lumia 520 را اشغال کرده است. به لطف استفاده از تکنولوژی IPS تصاویر با دقت رنگ خوبی را از آن شاهد هستیم و زاویه دید آن کم نقص می باشد. این صفحه نمایش، تصاویری با رزولوشن 480 در 800 پیکسل ارائه داده که با محاسبه ای ساده به تراکم پیکسلی 233ppi برای آن می رسیم. همچنین از پوشش محافظ ضد خشی برای آن استفاده شده و از 10 لمس همزمان نیز پشتیبانی می کند. در پایین این صفحه نمایش نیز، کلید های لمسی منو، بازگشت و جستجو دیده می شود.
 |
نسخه 8.0 سیستم عامل ویندوز فون بر روی نوکیا Lumia 520 اجرا شده که به روز ترین سیستم عامل فون معرفی شده می باشد. تغییر زیادی در رابط کاربری آن نسبت به نسخه ی قبلی ایجاد نشده و فقط منوی Start آن از امکانات بیشتر و جدید تری بهره می برد. امکان شخصی سازی کاشی های صفحه ی اصلی نیز فراهم شده و قابلیت جدید Room به آن اضافه شده است. به کمک این قابلیت می توان اطلاعات و فایل های خود را تنها با یک تعداد محدود از مخاطبان، به اشتراک گذاشت.
دوربین اصلی اسمارت فون لومیا 520، از یک سنسور 5 مگاپیکسلی بهره می برد. این دوربین تصاویری با رزولوشن 2592 در 1936 پیکسل ارائه داده و از قابلیت هایی چون فوکوس خودکار و فیلم برداری با کیفیت HD برخوردار است. تصاویر این دوربین در محیط های روشن، از کیفیت قابل قبولی برخوردار بوده اما به علت نبود فلاش LED، نمی توان تصاویر خوبی را در شرایط نوری ضعیف ثبت نمود.
نوکیا، یک پردازنده ی 2 هسته ای با فرکانس پردازش 1 گیگاهرتز برای گوشی Lumia 520 در نظر گرفته است. حافظه ی رم 512 مگابایتی نیز به همراه پردازش گر Adreno 305 در کنار آن قرار گرفته اند. با توجه به سیستم عامل ویندوز فون این گوشی، انتظار عملکرد مناسبی از این سخت افزار داریم، هرچند با توجه به میان رده بودن گوشی، نمی توان توقع اجرای بدون مشکل بازی های HD را از آن داشت.
 |
یک حافظه ی داخلی 8 گیگابایتی برای این گوشی مورد استفاده قرار گرفته که برای افزایش آن، یک اسلات کارت microSD با قابلیت پشتیبانی از 64 گیگابایت حافظه تعبیه شده است.
وظیفه ی تامین انرژی سخت افزار و صفحه نمایش لومیا 520 را یک باتری لیتیوم یونی با ظرفیت 1430 میلی آمپر ساعت، بر عهده دارد. طبق ادعای نوکیا، این باتری قادر است تا حدود 15 ساعت تماس تلفنی ممتد را پشتیبانی کند. این باتری در مجموع از ظرفیت چندان بالایی برخوردار نبوده و در استفاده های روزمره باید آنرا هر روز شارژدهی نمود.
در مجموع لومیا 520، در بین گوشی های ویندوز فونی از امکانات و قیمت مناسب تری برخوردار بوده و طرفداران متعددی در بازار میان رده ها پیدا خواهد کرد. سیستم عامل و سخت افزار آن عملکرد مطلوبی داشته و اگر نقصی که در امکانات دوربین دیده می شود را کنار بگذاریم، در این رده ی قیمتی، جزء بهترین هاست.
نقاط قوت : نقاط ضعف:
سیستم عامل ویندوز فون 8.0 عدم بهره مندی دوربین از فلاش LED
صفحه نمایش IPS عدم وجود دوربین جلو
رنگ ها متنوع قاب اصلی
پشتیبانی از کارت حافظه جانبی تا 64 گیگابایت
سبک و خوش دست
کیفیت ساخت مناسب
در نگارش نقد و بررسی گوشی موبایل نوکیا لومیا 520 تا حد امکان از نظرات و اطلاعات تخصصی سایت شرکت تولید کننده و سایتهای مرجع و معتبر استفاده شده است ولی وجود اشکالات و مغایرتهایی در نظرات و بررسی های تخصصی Mobile Nokia Lumia 520 محتمل میباشد. لذا جهت اطلاعات بیشتر و دقیقتر به وب سایت شرکت تولید کننده مراجعه فرمائید.