محصول جدیدرم های پر سرعت از جدید ترین تکنولوژی های روز دنیا بهره می برد و همین موضوع باعث شده تا از کیفیت بسیار مناسبی برخوردار باشد. سرعت بالا در اینجا این امکان را فراهم می سازد تا رم در حین پذیرش و اجرای یک دستور به صورت هم زمان به پردازش دستور دیگر بپردازد و سرعت فعالیت و کار شما به طرز قابل ملاحظه ای افزایش پیدا کند. کیفیت ساخت این رم ها در قیاس با مدل های مشابه از استاندارهای بسیار بالاتری برخوردار هستند.
در حافظه های رم سه ایتم نقش تعیین کننده ای دارند و کاربران بر اساس این موارد، رم مورد نظر خود را انتخاب می کنند که در ابتدا به بررسی کلی این موارد می پردازیم تا شما برای انتخاب، کار راحت تری در پیش داشته باشید.
1- ظرفیت : حافظه که مهم ترین بخش یک RAM می باشد، بیانگر تعداد رجیسترهای یک حافظه می باشد که در کل ظرفیت نگهداری اطلاعات توسط حافظه رم می باشد که در سایزهای 1، 2، 4، 8، 16 و 32 گیگابایت می باشد.
2- باس : این مورد نیز یکی از مهم ترین موارد در انتخاب یک رم می باشد که بیانگر سرعت و پهنای باند رم می باشد که میزان حجم دسترسی شما به اطلاعات مورد نظر را مشخص می کند.
3- DDR : این کلمه در انتهای هر رم قرار می گیرد و مخفف اصطلاح کلمه ی Double Data Rate می باشد و به معنی دسترسی به تعداد حافظه در یک زمان مشخص می باشد، مثلا رم های DDR2 با دسترسی همزمان به دو حافظه تصادفی عمل می کند و رم های DDR3 به سه حافظه تصادفی.
اولین ماژول های رم این شرکت در سال 2005 میلادی به بازار عرضه شد و روند رو به شد و حرکت صعودی این مجموعه به گونه ای بوده که در رده ی بهترین سازنده های سخت افزار بازار به حساب می آید. آغاز به کار این مجموعه از سال 1994 بود اما سرمایه گذاری و تمرکز بر روی حافظه های رم از سال 2005 آغاز شد.
SDRAM ها از اولین حافظههای رم بودند که به کاربران معرفی شدند و از ظاهری بزرگ سود می برند. تکنولوژی که در آن رم ها استفاده شده بود امروزه به صورت کلی از بین رفته و منسوخ شده است.در رم های امروزی در دو سمت برد خود حافظه موجود می باشد اما در رم های قدیمی این مهم دیده نمی شد و تنها در یک طرف آن دیده می شد.حافظههای نوع SDRAM تنها 168 پین داشتند و سرعتی بین 66 تا 133 مگاهرتز را برای کاربران فراهم میکردند.
حافظهی DDR SDRAM :
بعد از آن نوبت به نسل بعدی رم ها رسید که به نام DDR معروف بودند و در واقع مخفف عبارت Double Data Rate یا نرخ دادهی دو برابر است. این رم ها با رم های قبلی به قدری تفاوت داشت که انقلابی در صنعت رم ها به وجود آورد و کاربران توجه ویژه ای به این مدل از رم ها کردند. مهمترین تفاوت حافظههای رم DDR با نوع SDR در این بود که حافظههای DDR میتوانستند در هر پالس پایین و بالای سیپییو عملیات انجام دهند، اما حافظههای SDR فقط در یکی از این پالسها میتوانستند فعالیت کنند. به همین دلیل سرعت حافظههای DDR در مقایسه با حافظههایSDR دو برابر شد. ماژول حافظههای رم از نوع DDR دارای 184 عدد پین بود.
حافظههایDDR2 :
در سال 2004 میلادی یک تحول شگرف در رم های کامپیوتر رخ داد و مدل جدید این رم ها تحت عنوان رمهای DDR2 به بازار معرفی شد که هنوز هم از این رم ها به عنوان اولین نسل از نسل های پر سرعت رم نام می برند. برخلاف رم های قبلی، این مدل رم ها دارای 240 پین هستند که بیش از سایر رم ها می باشد و میتواند تا پهنای باند 8.5 گیگابیت بر ثانیه را پشتیبانی کند. واژه ی جدیدی که در این مدل رم ها به وجود آمد و امروزه طرفداران زیادی دارد این بود که حافظههای DDR2 از دو کانال ارتباطی استفاده میکنند که در اصطلاح Dual Channel نامیده میشود. به این ترتیب در این نوع از حافظهی رم هم نرخ انتقال و هم سرعت انتقال دادهها بیشتر شد.
حافظههای DDR3 :
رم های که بعدی که در این مقاله به آن می پردازیم، رم های حافظههای DDR3 می باشد که از حدود سال 2007 به بازار عرضه شد. این مدل رم ها از ولتاژ نسبتا پایین تری در قیاس با مدل های قبلی بود و همین موضوع سبب می شود تا انرژی کمتری را مصرف کنند. البته نباید فراموش کرد که در رمهای DDR3 نرخ انتقال دادهها نیز افزایش یافته و به 12800 مگابیت در ثانیه رسیده است. این نوع رم ها نسبت به رم های قبلی از سرعت بالاتری برخوردار بودند و همین موضوع سبب شد تا از محبوبیت بالایی برخوردار شوند و کاربران بالاترین رضایت را در میان رم های موجود داشته باشند.
حافظههای DDR4 :
به آخرین سری از رم های بازار می رسید که به تازگی و در سال 2014 میلادی وارد بازار شدند و از مهم ترین ویژگی های آن نسبت به رم های DDR3 می توان به پایینتر آمدن ولتاژ مورد نیاز و بالاتر رفتن نرخ انتقال اطلاعات اشاره کرد که برای هر کاربری از درجه ی اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. رمهای DDR4 با ولتاژ ورودی 1.2 ولت فعالیت میکنند در حالی که ولتاژ مورد نیاز رمهای DDR3 چیزی در حدود 1.5 تا 1.65 ولت می باشد و همین تفاوت باعث محبوبیت بیشتر شده است. حداکثر نرخ انتقال داده در این نسل نیز به 3200 مگابیت در ثانیه رسیده است.
اکنون سوالی که در اینجا پیش می آید، تفاوت بین رم های DDR3 و DDR4 می باشد که در ادامه می توانید تفاوت های این دو سری را بخوانید :
1- در نگاه اول به قیمت دو مدل نگاه می کنیم که قیمت رم های DDR4 از قیمت بالاتری نسبت به مدل مشابه برخوردار هستند که این موضوع قابل پیش بینی هم بود و به نظر می رسد این اختلاف قیمت تا پایان ادامه داشته باشد.
2- ولتاژ در رمهای DDR3 معمولی و اورکلاک شده ما بین عددهای 1.5 و 1.65 می باشد. البته انواع کممصرف که DDR3L نام دارند هم با ولتاژ 1.35 ولت فعالیت میکنند. رمهای DDR4 ولتاژ کاری 1.2 ولت استاندارد می باشد و انواع اورکلاک شده آن از ولتاژ 1.35 ولتی سود می برند.البته این سوال برای همه پیش آمده که این رقم در DDR4L چند می باشد؟ که هنوز رقمی برای آن منتشر نشده اما به نظر می رسد 10 یا 10.5 ولت باشد.
3- Ram DDR4 از لحاظ تراکم وضعیت ایده ال تری دارند و در حقیقت تکنولوژی پیشرفته تر و همینطور استاندارد تصویب شده به تولید کنندگان این نوع رم امکان تولید استیکهای 4 الی 16 گیگابایتی را میدهد. این در حالی است که در رمهای DDR3 ظرفیتی بین 512 مگابایت تا 8 گیگابایت دارند.
4- مهمترین پیشرفتهای رمهای DDR4 در مقایسه با نسل قبلی یعنی رمهای DDR3 را می توان گسترهی بیشتر سرعتهای کلاک و زمانبندی، مصرف انرژی پایینتر و تاخیر کمتر آن دانست.
5- رمهای DDR4 حد و اندازه ای برای سرعت کلاکشان ندارند. البته در حال حاضر سرعت کلاک برخی مدلهای DDR4 به 3000 مگاهرتز هم میرسد. اما در رم های DDR3 این اعداد و رقم ها دارای حد و اندازه بود و همین موضوع سبب می شد تا بتوان اختلافی فاحش بین این دو مدل دانست.
6- مزیت بعدی که در رم های DDR4 نسبت به مدل های DDR3 می توان نام برد، حافظه ی آن می باشد که در رم های قبلی یعنی DDR3 این عدد به 128 گیگابایت می رسید و بیش از آن امکان پذیر نبود اما با پیکربندی رمهای DDR4 میتوان به ظرفیت 512 گیگابایت هم رسید.
در نگارش نقد و بررسی رم کینگستون سری هایپرایکس سویج 8 گیگابایت تا حد امکان از نظرات و اطلاعات تخصصی سایت شرکت تولید کننده و سایتهای مرجع و معتبر استفاده شده است ولی وجود اشکالات و مغایرتهایی در نظرات و بررسی های تخصصی RAM KingSton HyperX Savage DDR4 8GB 2400MHz CL12 Single Channel محتمل میباشد. لذا جهت اطلاعات بیشتر و دقیقتر به وب سایت شرکت تولید کننده مراجعه فرمائید.